Nyheter

Behandling av nyfødte, spedbarn, barn og ungdom.

img_6400
Barnekiropraktikk er den delen av helseprofesjonen kiropraktikk som befatter seg med diagnostikk, behandling og forebygging av biomekaniske funksjonsforstyrrelser hos barn og unge i alderen 0-18 år. Kiropraktoren undersøker og behandler ut fra et muskel-skjelettperspektiv, og fokuserer på nedsatt bevegelighet og økte spenninger i ledd og muskulatur. Behandlingen baseres på manuelle teknikker tilpasset barnets alder og tilstand. Man bruker milde behandlingsteknikker, og det er ingen risiko for alvorlige bivirkninger forbundet med denne type behandling.(Barne – og ungdomskiropraktikkforeningen, 2018)
Kiropraktisk behandling av barn er en trygg behandlingsform og ingen alvorlige bivirkninger er registrert. Nyere forskning viser også at det ikke er registrert en eneste klagesak i forbindelse med kiropraktorbehandling av barn verken i Danmark eller Norge fra 2004-2012 (Jevne, Hartvigsen, Wulff Christensen, 2014).
kristina barn
Kiropraktoren behandler muskel- og skjelettplager hos barn.

De vanligste årsakene til at foreldre tar med barna sine til kiropraktor er
  • Gråt/urolighet som følge av muskel- og skjelettplager
  • Nakkeskjevheter/favorittside/tvangsside
  • Ammeproblematikk som følge av muskel og skjelettplager
  • Asymmetrier
  • Muskel- og skjelettplager/smerter
  • Hodepine
  • Idrettsskader
Referanser:
Barne – og ungdomskiropraktikkforeningen. (2018). Barnekiropraktikk. [online] Available at: http://www.barnekiropraktikk.no/barnekiropraktikk [Accessed 11 Dec. 2018].
Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål.

Vondt i ryggen? Er et besøk hos kiropraktoren noe for deg?

Har du smerter i korsryggen? Opplever du stadig at korsryggen kjennes stiv? Kanskje du til og med har kjent utstrålende smerter til beina? På Arena hjelper vi deg uavhengig av alder og aktivitetsnivå. Vi har god erfaring med behandling av barn, voksne, gravide og eldre. rygg1

Muskel- og skjelettplager er noe som rammer de fleste oss en eller annen gang i løpet av livet og er den vanligste årsaken til sykefravær i Norge. Korsrygg- og bekkenplager er en av de vanligste årsakene til at pasienten oppsøker primærhelsetjenesten. Samtidig er årsakene til plagene mange, fra inaktivitet, stillesittende eller statisk arbeid til en akutt skade ved et løft, vridning eller relatert til idrett. Videre er det mange strukturer i korsrygg og bekken som kan være smerteproduserende. Leddene i bekken eller korsrygg, mellomvirvelskivene eller bløtvevstrukturer som muskulatur eller ligamenter er alle strukturer som kan bli påvirket og gi smerte. Det er derfor viktig for oss som kiropraktorer å finne ut hvilke strukturer som gir deg plagene slik at riktig diagnose blir lagt til grunn for behandlingen.

På førstegangskonsultasjonen vil kiropraktoren ta en grundig sykehistorie og fysisk undersøkelse. Videre vil det bli gitt en forklaring til pasienten om sannsynlig årsak til plagene og hvilke strukturer som er involvert før behandling blir igangsatt. På grunnlag av sykehistorie og undersøkelse vil pasienten bli henvist til bildediagnostikk for videre utredning dersom dette er nødvendig. Pasienten vil også bli informert om hva behandlingen vil gå ut på. Vanlige behandlingsformer som kiropraktorer benytter er leddkorrigering/mobilisering, bløtvevsbehandling og hjemmeøvelser. Det vil også bli opplyst om eventuelle bivirkninger som følge av behandlingen. I tillegg gir vi også råd om f.eks. ergonomi på arbeidsplassen eller riktig løfteteknikk avhengig av hva pasienten har nytte av.

Her på Arena har vi et tverrfaglig samarbeid mellom kiropraktor, fysioterapeut og massør. Det vil si at hvis vi som behandlere mener at du har bedre nytte av en annen behandlingsform eller en kombinasjon av disse vil vi legge dette til rette slik at dine interesser som pasient blir ivaretatt.

rygg2Kiropraktorer i Norge er godkjent som offentlig autorisert helsepersonell og er en del av primærhelsetjenesten. Det vil si at vi har et eget diagnose- og behandleransvar, og du kan få behandling hos kiropraktor uten henvisning fra lege. Vi kan henvise til fysioterapi, bildediagnostikk (røntgen, MR, CT og ultralyd) og til spesialisthelsetjenesten der dette er nødvendig. Videre kan vi sykemelde i opptil 12 uker for diagnoser relatert til bevegelsesapparatet.

Kiropraktorene på Arena er medlemmer av Norsk Kiropraktorforening (MNKF).

Ny kiropraktor på Arena

På grunn av stor pågang og fordi Hedda skal i delvis permisjon fra januar 2018 har vi sett behovet for å ta inn en ny kiropraktor på Arena.

Valget falt på Lars, som kommer fra Ski, men som har familie i Måndalen. Han er en flink og trivelig kar som vi trives godt med og vi ønsker han velkommen til klinikken. Lars

Lars har fullført sin mastergrad i kiropraktikk ved University of South Wales og Welsh Institute of Chiropractic. Han har i den forbindelse tilegnet seg erfaring innenfor akutte og kroniske nakke-, rygg-, bekken-, skulder-, og benplager. 

Han har også tilleggskurs i skulderproblematikk og tørrnålsbehandling.

Lars er også opptatt av skadeforebyggende behandling og mener at god kommunikasjon og et godt samarbeid mellom kiropraktor og pasient er viktig både for gode og varige resultater. Han benytter ledd-manipulasjon/mobilisering, bløtvevsteknikker og hjemmeøvelser som en del av sin behandling. 

Lars liker å jobbe med alle pasientgrupper og har spesielt interesse for idrett og aktivitet.

Han har tidligere erfaring fra kampsport og driver nå med styrketrening og kondisjonstrening. Han er også glad i friluftsliv og gleder seg til å oppleve den fantastiske naturen Møre og Romsdal har å by på. 

 

Lars er medlem av Norsk Kiropraktorforening (MNKF). 

 Ønsker du å bestille en time hos Lars kan du bestille time online, ringe eller sende en e-post til lars@arenamolde.no.

Lars tar også imot pasienter fram til kl. 17 eller 18 på mandag og torsdag avhengig av pågang.

 

Massasje på Arena

Sanne Bjørsvik er under utdanning som naprapat. Hun er med oss i sommer og vil tilby klassisk-, lymfe-, triggerpunkt- og sportsmassasje.
P1050459 (2)

Behandlinger
Klassisk massasje også kalt svensk massasje er den mest kjente massasjeformen som kan redusere smerter, stress og spenninger.

Idrettsmassasje eller sportsmassasje, går mer spesifikt på muskler og muskelgrupper i forbindelse med sport og idretter. Behandlingen tar sikte på å få musklene til å slappe av både med tanke på restitusjon og best mulig ytelse.

Lymfemassasje er en manuell og mild form for massasje som tar sikte på og stimulere lymfesystemet. Massasjen går i samme retning som lymfeårene med strykninger mot halsgropen der lymfevæsken tømmer seg i venen. Massasjen kan øke sirkulasjonen rundt arrvev, slagmerker, hovne og stive muskler slik at lymfevæsken kan flyte fritt.

Triggerpunktsmassasje brukes ofte som en del av andre massasjeformer for å få best mulig resultat ved ulike smertetilstander. Triggerpunktsbehandling kan man få både ved for eksempel klassisk massasje og idrettsmassasje, behov for dette avgjøres i behandling og tilpasses deretter det aktuelle området.

Kom raskt til behandling! Vi har god plass på listene nå etter ferien

Fysioterapeut Asmund Hjelmeland og kiropraktor Hedda Garaas har overskudd etter ferie og kan ta inn på kort varsel.

3utanforklinikkenMassøren Katarzyna Szczesniak blir borte hele august, men vi er så heldige å få naprapatstudenten Sanne Bjørsvik til å jobbe som massør i juli og august.

Skadefri.no

Senter for idrettsskadeforskning

Vi på arena anbefaler idrettsutøvere, foreldre og trenere å ta en titt på denne siden:  skadefri.no

uten navn

«Senter for idrettsskadeforskning har som formål å forebygge skader og andre helseproblemer i idrett gjennom et langsiktig forskningsprogram med fokus på risikofaktorer, skademekanismer og skadeforebyggende tiltak. » (frå skadefri.no)

 

 

Januar, ei høgtid for trening.

«Alle» ønsker å komme i gang med trening i januar. Jula er pakket bort, men juleflesket har lagt seg. Folk strømmer inn på treningssenter over hele landet med ambisjoner om å snu en negativ trend.  Noen er flinke/heldige og trener jevnt og trutt hele året, andre holder bare noen uker, noen kommer aldri i gang. Mange vi møter på klinikken har ønske om å starte trening, men blir holdt tilbake av en gammel skade eller plage som hindrer nettopp dette.

«Jeg kan ikke trene pga kneet/hofta/nakken/skulderen/______».

På Arena kan vi hjelpe deg med å sette opp et treningsprogram som passer for deg. Skreddersydde øvelser som tar hensyn til  dine gamle skader og plager. Dersom for eksempel kneet hindrer deg i å løpe, er det mye annet som går an å trene (legger, skuldre, bryst, sete, lår). Helseeffekt oppnås av all trening som får i gang hjerte/kar, skjelett og muskelvev. I beste fall kan treningen på sikt også hjelpe på gamle skader. Har du smerte i en skulder, kan vi finne et komplett program med lette øvelser for den, men tyngre øvelser for resten av kroppen. Cross-country freedom

Rent praktisk gjør vi dette etter undersøkelse på klinikken og deretter grundig innføring av treningsprogrammet. Etter noen uker med egentrening anbefaler vi en oppfølgingstime der vi justerer på programmet. Hva er for tungt, for lett, vondt osv. Og vi finner nye gode og effektive alternativer.

Hva bør du passe på? Hva kan du gjøre fritt? Hvor ofte bør/kan jeg trene? Hvor mange repetisjoner? Serier? Osv osv.

Trening kan gjøres hjemme, ute og på treningssenteret. Vi legger opp et program der vi tar hensyn til utstyr og fasiliteter.P1020340 (4).JPG

Etter en time hos oss så kan du være i gang. Ta kontakt om dette er interessant. Andre henvendelser? Ikke nøl!

 

Med vennlig helsing
Oss på Arena